Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Le se tagadhatnám a kislányomat (no persze nem mintha akarnám 😉 ), de azért néha még engem is meg tud lepni. Például amikor az oviból hazajőve elmeséli, hogy hogyan készítsem el neki a kedvenc ovis ételét, a pizzás csirkemell csíkokat 🙂
Leesett állal álltam mellette, és csináltam mindent éppen úgy, ahogy ő mondta. És a végeredmény? Egy igazán finom, pikáns, pizzás csirkemell, amiből az embernek rögtön repetázni támad kedve 🙂
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell
- 3-4 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz paradicsomkonzerv (vagy ketchup)
- só, bors
- oregánó, majoranna, bazsalikom ízlés szerint
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
Először is a csirkemellet csíkokra vágom
Az újhagymát (zöldjével együtt) és a fokhagymát karikára
Kevés olajon a csirkemellet fehérre sütöm, majd sózom, borsozom
Utoljára hozzáadom a hagymákat is. Ekkor már csak pár perc alatt összesütöm őket, végül ráöntöm a paradicsomsűrítményt (vagy ketchupot), zöldfűszerekkel ízesítem, rottyantok rajta még egy utolsót Végül rizzsel tálalom.
Ugye, milyen egyszerű? 🙂